zondag, mei 19, 2024

Hoe gaat het nieuwe Stadsplein eruit zien?

- Advertisement -

Het nieuwe Stadsplein in Capelle aan den IJssel gaat er na diverse vertragingen dan toch daadwerkelijk komen. In eerdere plannen zou de transformatie van het verouderde plein eigenlijk in 2019 hebben moeten plaatsvinden, maar door diverse omstandigheden is dat niet gelukt.

“Het realiseren van het Stadsplein in Capelle heeft inderdaad vertraging opgelopen. Over de aanpassingen van de planningen hebben we al eerder gecommuniceerd. Dit heeft alles te maken met de verbouwingen van winkelcentrum de Koperwiek en het nieuwe metrostation van de RET. In samenwerking met deze partners zijn de planningen aangepast. De gemeente wil voorkomen dat het Stadsplein verschillende keren opengebroken wordt om daarmee overlast voor Capellenaren te beperken”. zegt woordvoerder Bert Tielemans

Gezamenlijk project

De RET, de Koperwiek en de gemeente trekken bij de herontwikkeling van het Stadsplein samen op. Het moet een uitnodigend plein worden voor jong en oud. Zo is de RET gestart met het vernieuwen van de entree tot de metro. Dit zal een inpandige ingang worden, waardoor je als reiziger met de metro gelijk in het winkelcentrum uit zal komen.

De eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek heeft inmiddels gecommuniceerd dat ook zij gaan starten met de verbouwingen. Het lange gedeelte vanaf het gemeentehuis zal extra worden uitgebouwd, daarbij zal er vooral veel plaats zijn voor horeca met zowel een binnen- als een buitenterras. De gemeente heeft inmiddels de vergunning verleend voor de herontwikkeling van de Koperwiek.

Herontwikkeling Lijstersingel en Rivierweg

In de raadsvergadering van maandag 7 februari werd er door GroenLinks een motie ingediend om tijdens de ontwikkeling te kijken naar een groene stadspromenade. Zij kregen daarbij steun van meerdere partijen om de motie bespreek te maken.

De partijen willen dat er door de gemeente een plan wordt gemaakt om het gebied van de Rivierweg en de Lijstersingel aan te pakken. Onder de metrobaan is nu regelmatig sprake van vrije parkeervakken. Ook is het een goed idee om Stadsplein te combineren met het water langs de Rivierweg. Ze gaven de voorkeur om te onderzoeken of de groenstrook vanaf de Rivierweg tot aan de Slotlaan een metamorfose kan ondergaan. Zo moet de entree tot het Stadsplein een groene oase worden.

© Bureau Sant en Co : De gemeente toont binnen 4 weken een definitief ontwerp

Wethouder Marc Wilson ontraadde de motie, hij deed wel toezeggingen naar de partijen dat er inmiddels gewerkt wordt aan een nieuw plan. Dit was voor de partijen voldoende redenen om de motie niet verder in stemming te brengen.

In de huidige nog niet definitieve ontwerpen is al rekening gehouden met de herinrichting van de Rivierweg. De aanpassing hiervan zal echter pas gebeuren na de herinrichting van het Stadsplein.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen