donderdag, mei 23, 2024

Groen van Prinstererschool krijgt 125.000 euro voor nieuwe schoolpleinen

- Advertisement -

Het Denk & Doe Mee! Fonds heeft een subsidie van maximaal €125.000 toegekend aan de Groen van Prinstererschool in Capelle aan den IJssel. Met het geld wil de school de twee bestaande schoolpleinen vergroenen. De pleinen zijn overdag open, zodat het een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Het Denk & Doe Mee!-Fonds van de gemeente Capelle aan den IJssel is bedoeld om maatschappelijke plannen van inwoners en organisaties met een financiële bijdrage en hulp te ondersteunen.

Op de schoolpleinen komt veel groen, speeltoestellen die uitnodigen tot bewegen en een sportveld. Er is ruimte voor spelen met zand en ouderwetse spelletjes zoals hinkelen en knikkeren, maar ook bijvoorbeeld een schaaktafel. Een buitenklas maakt het bieden van onderwijs in de buitenlucht mogelijk. De pleinen krijgen een buurtfunctie en de pleinen worden klimaat adaptief. Dat wil zeggen dat  wateroverlast door extreme regenbuien wordt tegengegaan doordat in het ontwerp ondergrondse bergingen voor water zijn opgenomen. Daarnaast draagt het vele groen bij warm weer bij aan de verkoeling van de omgeving.

Enthousiast

Projectwethouder Denk & Doe Mee!-Fonds Ans Hartnagel is enthousiast over het plan: “Het plan van de school voldoet precies aan waar het Denk & Doe Mee!-Fonds voor is opgericht. Omdat er in de wijk Schenkel op dit moment weinig groene speelvoorzieningen zijn, draagt dit initiatief bij aan de natuurbeleving onder kinderen en aan de leefbaarheid in de wijk. Hiermee gaan kinderen meer buiten spelen en komen ze meer in contact met de natuur”.

Schoolleider Jorien Kraal van de Groen van Prinsterer: “We zijn erg blij dat de subsidie is toegekend. Op de nieuwe schoolpleinen komt veel samen: spelen en bewegen, ontspanning, buurtontmoeting, klimaatadaptatie en natuur biodiversiteit. We gaan nu snel aan de slag om twee prachtige groene schoolpleinen te maken. En dat gaat al snel gebeuren. Op 25 februari beginnen de werkzaamheden en na de meivakantie openen we het plein met een feestelijke activiteit voor de hele wijk!”.

Aanvragen

Het Denk & Doe Mee!-Fonds is in 2018 gestart. De afgelopen jaren zijn er tientallen plannen gesteund vanuit het fonds, zoals vernieuwing van het scoutcentrum, de Max Mobiel, stadswijngaard Sjatoo010 en de herinrichting Vijvergebied. Het maatschappelijk initiatief van inwoners moet bijdragen aan het woon-, werk- of leefklimaat in Capelle. De ondersteuning kan bestaan uit geld, hulp bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van een vergunning of het contact leggen met andere Capellenaren. Tot 1 juli 2022 kunnen er nog aanvragen worden ingediend.

Meer informatie over het Denk & Doe Mee!-Fonds  is te vinden op de website: www.denkendoemeefonds.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen