donderdag, mei 23, 2024

Capellenaren inventariseren schade van storm Eunice

- Advertisement -

Schade aan huizen, bomen die zijn omgewaaid, en veel verloren dakpannen. Ook Capelle aan den IJssel is hard getroffen door de storm.

Tientallen inwoners hebben afgelopen 24 uur de brandweer gebeld, omdat dakpannen naar beneden kwamen of de dakbedekking van het platte dak op straat terecht kwam.

Materiële schade in meerdere wijken

De grootste schade lijkt te zijn ontstaan bij de Schinckelhove en de Ervenbuurt in Schollevaar. Bij verzorgingshuis Schinckelhove kreeg de wind grip op de bakstenen, het resulteerde in een ravage door de bakstenen die overal terecht kwamen.

Zaterdagmorgen is een aannemer direct begonnen met het veiligstellen van de muur. Een raamkozijn wat meegetrokken werd is inmiddels met houten planken gedicht.

Op het Maria Danneelserf, Sofie Blank Erf en de Bijendans waaide de dakbedekking van de daken. Voor de eigenaren van de woningen op het Sofie Blank Erf was de schade extra zuur, het dak lag er pas sinds kort vernieuwd op.

Veel bomen ontworteld

De bomenploeg van de gemeente Capelle aan den IJssel, maar ook de firma Reijm die werd ingehuurd, zijn de gehele vrijdag en zaterdag op pad geweest om gevallen bomen te ruimen.

Zij hebben gekeken naar de bomen die het doorgaande verkeer belemmeren of een gevaarlijke situatie opleveren. Zo kwam op de Westerlengte een boom op een auto terecht. De inzittenden raakten gelukkig slechts lichtgewond.

In het Schollebos is er sprake van een ravage. Veel bomen zijn ontworteld en blokkeren fiets- en voetpaden. Er was geen beginnen aan voor fietsers om in één keer het bos door te gaan. De fietspaden zijn inmiddels vrijgemaakt. De gemeente zal de aankomende week het bos laten inspecteren om te kijken naar de gevaarzetting.

Zaterdag is puinruimdag

Op zaterdag zijn veel Capellenaren gestart met de opruim- en herstelwerkzaamheden. Overal werden er schuttingen weer vastgezet, en dakpannen die zijn verdwenen vervangen. Helaas kon dat niet overal gebeuren.

Ook de brandweer is nog tientallen openstaande meldingen af geweest. Waar het kon hebben zij geholpen. Indien er geen sprake meer was van gevaar, dan is het aan de eigenaar om herstel of verwijdering te verzorgen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen