zaterdag, mei 25, 2024

Vanavond opnieuw zware windstoten, KNMI geeft code oranje voor kustprovincies

- Advertisement -

Vanavond opnieuw een weerwaarschuwing van het KNMI in verband met zware windstoten. Ditmaal komt namelijk storm Franklin aan land en zal met name in de kustprovincies het krachtigst zijn.

We inventariseerden zaterdag nog de schade die storm Eunice had aangericht, maar moeten ons nu opnieuw klaarmaken voor de derde storm van deze week: storm Franklin. Voor vanavond is daarom code oranje aangekondigd.

Er trekt een actieve buienlijn vanuit het westen over het land. Dit gaat gepaard met zware regen en opnieuw zware windstoten. In de kustprovincies (Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland) worden windstoten tot 120 km/u verwacht.

Opnieuw stormschade verwacht

Vanavond tussen acht uur en elf uur geldt voor onder andere Zuid-Holland code oranje. We moeten ook weer rekening houden met stormschades. Tijdens storm Eunice werd de alarmcentrale overbelast, dus bel alleen 112 bij acute of levensbedreigende noodsituaties. De brandweer zonder spoed is te bereiken via 0900-0904.

Ook morgen overdag komt er een tweede mildere piek van storm Franklin over. Ook dan geldt code geel en is het buiten oppassen in verband met de harde wind.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen