zondag, mei 19, 2024

Einde aan recordaantal stormdagen, burgemeester bezoekt getroffen inwoners

- Advertisement -

Langzaamaan wordt het buiten rustiger. Zes dagen achtereenvolgend hadden we te maken met storm: een unicum. 

Woensdag en donderdag startte storm Dudley. Eunice ging vrijdag en zaterdag tekeer. En zondag en maandag sloot storm Franklin het rijtje. Voor zover bekend had Nederland nooit eerder zoveel stormdagen achter elkaar.

Brandweer veelvuldig uitgerukt

In Capelle aan den IJssel kreeg de brandweer afgelopen dagen 92 meldingen van stormschades te verwerken. Deze incidenten zijn gemeten tussen vrijdag 18 en zondag 20 november.

De stormschades variëren van gebroken bomen tot vallende dakpannen. In een aantal gevallen waren er zeer serieuze incidenten.

Burgemeester bezoekt getroffen bewoners

Vooral op de Bijendans, het Sofie Blank Erf en het Maria Danneelserf is de schade gigantisch. Complete daken zijn van de koopappartementen gerukt. Dit zorgde vervolgens voor waterschade. De woning op de Bijendans raakte daardoor onbewoonbaar.

Burgemeester Peter Oskam is afgelopen zondag bij getroffen bewoners van stormschades langsgegaan. “Het is ongelooflijk vervelend wat deze bewoners is overkomen. We hebben ze een hart onder de riem gestoken, en ons medeleven geuit. Gelukkig is er niemand ernstig gewond geraakt. Het is nu aan de bewoners en verzekeraars om de schade zo snel mogelijk te herstellen”, zegt woordvoerder Bert Tielemans namens de burgemeester.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen