vrijdag, juni 14, 2024

Burgemeester Oskam sluit per direct woning vanwege dreiging

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam heeft een woning in de gemeente gesloten, nadat uit politieonderzoek een “mogelijke dreiging” naar voren kwam. De sluiting is preventief bedoeld uit veiligheid voor de bewoners en omwonenden.

Drie geweldsincidenten bij woningen in Rotterdam-west waren aanleiding voor het politieonderzoek. In het weekend van 5 en 6 februari werden bij twee woningen explosieven naar binnen gegooid. Een derde woning werd beschoten.

Bij één van de explosies raakte een dertigjarige man zwaargewond. Twee andere bewoners, waaronder een klein kind, bleven bij die explosie ongedeerd.

Grootschalig politieonderzoek

De politie startte een groot onderzoek naar deze serieuze geweldsincidenten. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden. Tegelijkertijd zijn er in de betreffende wijken extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Informatie over dreiging naar woningen in Rotterdam en Capelle

In het onderzoek kwam informatie naar voren dat er een mogelijke dreiging was naar nog twee adressen in Rotterdam-West en één in Capelle aan den IJssel. Verdere details hierover heeft de politie niet bekend gemaakt, maar zegt wel dat de recherche in gesprek is met de bewoners.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en de Capelse burgemeester Oskam hebben uit veiligheidsoogpunt voor de bewoners en omwonenden besloten om de drie woningen per direct bestuurlijk te sluiten. Dat is voorlopig voor vier weken, waarin niemand de woning in of uit mag. Na deze termijn zal opnieuw gekeken worden naar het risicobeeld.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen