zondag, mei 19, 2024

Gemeente solidair met Oekraïne, gemeentehuis kleurt blauw-geel

- Advertisement -

Het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel wordt de komende avonden met blauw en geel, de kleuren van de Oekraïense vlag, verlicht. De gemeente doet dit solidariteit voor het Oost-Europese land te tonen.

“Het is afschuwelijk wat er in Oekraïne gebeurt”, legt burgemeester Oskam uit. “Met het verlichten van het gemeentehuis in de nationale kleuren van Oekraïne willen we aangeven dat we solidair zijn met de inwoners. Daarmee steken we de inwoners een hart onder de riem en laten we zien dat Capelle aan hen denkt.”

In de avond worden de lampen op alle verdiepingen in het gemeentehuis in de kleuren blauw en geel gezet. In het weekend zou ook de Oekraïense vlag gehesen, maar deze was zaterdag nergens te bekennen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen