zondag, mei 19, 2024

Kerkklokken luiden voor vrede en recht in Oekraïne

- Advertisement -

Aan het begin van de avond worden in Capelle aan den IJssel, net als in de rest van Nederland, de kerkklokken geluid voor Oekraïne. 

Om 17.30 uur start een dienst in de Domkerk in Utrecht, waarbij wordt stilgestaan bij de huidige situatie in Oekraïne. Er wordt gebeden voor vrede en recht. De korte viering, onder de titel ‘Vrede is voor iedereen‘, wordt live uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2.

Kerkklokken luiden in heel Nederland

De Raad van Kerken in Nederland heeft alle kerken opgeroepen voorafgaand aan deze viering, tussen 17.15 en 17.30 uur, de kerkklokken te luiden, als oproep tot deelname aan dit gezamenlijke gebed. Ook in Capelle aan den IJssel geven kerken gehoor aan deze oproep.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen