donderdag, mei 23, 2024

Oriënteren op verkiezingen tijdens lijsttrekkersdebat en verkiezingsmarkt

- Advertisement -

Het is al bijna 16 maart en dan mogen we onze stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om de kiezers beter te laten oriënteren, kunnen zij naar de verkiezingsmarkt of kijken naar het lijsttrekkersdebat.

Kiezers kunnen al gebruik maken van het kieskompas (capelleaandenijssel.kieskompas.nl). Zo kunnen inwoners aan de hand van lokale thema’s standpunten van partijen vergelijken. Aan het einde van de vragenlijst krijgt de kiezer te horen met welke partijen de meeste overeenkomst is.

Voor verdere oriëntatie wordt op 10 maart een lijsttrekkersdebat gehouden en is op zaterdag 12 maart in winkelcentrum De Koperwiek een verkiezingsmarkt.

Lijsttrekkersdebat

Op donderdag 10 maart vindt in de raadzaal van het gemeentehuis het lijsttrekkersdebat plaats. De lijsttrekkers van de elf verkiesbare partijen doen hieraan mee.

De lijsttrekkers gaan – nadat ze zich hebben voorgesteld – zes rondes met elkaar in debat over verschillende thema’s. Dirk van Dorsselaer (Nederlands Debat Instituut) is de debatleider van deze avond. Er wordt onder andere gedebatteerd over thema’s als veiligheid, woningen en duurzaamheid. Ook de Capelse Jongerenraad heeft een stelling bedacht voor de politici.

Het debat start om half acht ’s avonds. Mensen die het debat bij willen wonen, kunnen vanaf zeven uur de raadzaal in. Ook is het lijsttrekkersdebat live te volgen via de raadskalender (capelleaandenijssel.raadsinformatie.nl).

Verkiezingsmarkt

Zaterdag 12 maart kunnen mensen in winkelcentrum De Koperwiek de verkiezingsmarkt bezoeken. Deze staat daar van half tien ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

Politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing zijn aanwezig. Kiezers kunnen zo laagdrempelig kennismaken met de verschillende partijen en de politici die op de kieslijst staan.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen