zondag, mei 19, 2024

Vuilniswagen dumpt lading na brand

- Advertisement -

Een vuilniswagenchauffeur had geen keuze dan om al het opgehaalde vuilnis op straat te dumpen, nadat hij opmerkte dat er rook uit zijn wagen kwam.

De chauffeur merkte de beginnende brand even voor negen uur op. Bij het Valeriusrondeel dumpte hij snel zijn lading op de parkeerplekken, voordat het hele voertuig in lichterlaaie stond. Inmiddels merkte een omstander ook op wat er gaande was en belde de brandweer.

De brandweer kwam ter plaatse en heeft het brandende materiaal geblust. Het afval is op een later moment opgeruimd.

De oorzaak van de brand is niet bekend, maar het is aannemelijk dat er een batterij tot ontbranding is gekomen. Batterijen kunnen in een vuilniswagen kapot geperst worden, waarna deze tot ontbranding kunnen komen. Dit komt vaker door en zijn exact de reden waarom deze los ingeleverd moeten worden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen