donderdag, juni 13, 2024

Bosperceel Burgemeester van Beresteijnlaan weer klaar voor de toekomst

- Advertisement -

Wie over de Burgemeester van Beresteijnlaan rijdt, zal wellicht hebben gezien dat er een grote kaalslag is ontstaan in het bosperceel ter hoogte van het Ringvaartpark. De gemeente heeft tijdens de stormen maatregelen genomen om het bosperceel gezond te houden en uit voorzorg alle bomen die aan het einde waren van hun levensduur om te zagen.

Een woordvoerster van de gemeente zegt tegen onze redactie: “De storm heeft ons gedwongen om versneld dit perceel conform natuurvolgend beheer aan te pakken. Toekomstbomen zijn zoveel mogelijk gespaard, er komt licht op de bodem die nieuwe begroeiing stimuleert en het gezaagde hout is zoveel mogelijk achtergebleven in het perceel. Dit als schuilplaats voor diverse diersoorten en ook blijft vastgelegde CO2 in het gebied”.

De bomen zijn dus omgezaagd om weer een gezond bos te realiseren. Het licht wat nu op de bodem valt, zorgt voor mooie nieuwe begroeiing. Over een aantal jaar zie je niets meer terug van de omgezaagde bomen en vormen ze één geheel met de natuur.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen