zondag, april 21, 2024

Energietoeslag van 800 euro voor huishoudens met laag inkomen

- Advertisement -

Huishoudens met een laag inkomen krijgen dit jaar een energietoeslag van ongeveer 800 euro. Dit bedrag komt bovenop de 400 euro die alle huishoudens van de overheid krijgen.

Het geld is een compensatieregeling voor de sterk gestegen energiekosten. De overheid is nog bezig met de voorwaarden voor de energietoeslag. Ook de gemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas moeten nog een besluit nemen over de voorwaarden.

Zodra de voorwaarden bekend zijn, dan gaat IJsselgemeenten de aanvragen en betaling verzorgen. Wanneer dit precies zal zijn, is dus nog niet bekend.

Uitkering van IJsselgemeenten

Zijn de voorwaarden bekend? En ontvang je al een uitkering van IJsselgemeenten? Dan krijg je dit bedrag vanzelf.

Heb je een ander laag inkomen, omdat je bijvoorbeeld werkt als zelfstandige of in deeltijd?. Dan kun je het bij IJsselgemeenten aanvragen zodra de voorwaarden bekend zijn. Meer informatie staat dan op www.ijsselgemeenten.nl.

Korting energiebelasting

Naast de toeslag voor de huishoudens met lagere inkomens, krijgen alle huishoudens dus sowieso al korting op de energiebelastingen. Deze wordt verrekend door jouw energiebeheerder. Je vindt dit bedrag tegen die tijd terug op de nota’s van jouw provider.

Voor 2022 heeft de overheid besloten dat alle huishoudens een korting van ongeveer € 400 op de energiebelasting krijgen. Vanaf 1 juli komt er nog korting bij. Die is ongeveer € 140. Hoeveel het precies is, hangt af van hoeveel energie er gebruikt wordt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen