zondag, mei 19, 2024

Burgemeester overhandigt officieel sleutel van nieuw brandweervoertuig in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Burgemeester Peter Oskam heeft dinsdagavond de sleutel van een nieuw brandweervoertuig overhandigd aan de brandweervrijwilligers van de kazerne Slotlaan in Capelle aan den IJssel. Het voertuig is sinds 26 februari in dienst, maar gisteren was de officiële overhandiging.

Het nieuwe voertuig vervangt het inmiddels negentien jaar oude exemplaar. Met het nieuwe voertuig rukken de vrijwilligers uit voor bijstand in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond of voor incidenten in Capelle aan den IJssel. Zij ondersteunen de beroepsploeg die ook op Kazerne Slotlaan aanwezig is.

De aankomende drie jaar krijgen 18 kazernes het nieuwe voertuig. Zeven daarvan zijn reeds uitgeleverd, ook de buurgemeente Krimpen aan den IJssel heeft een nieuw voertuig gekregen. De nieuwe wagens worden opgebouwd in Oostenrijk.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen