donderdag, mei 23, 2024

Capelle presenteert op donderdag 24 maart het nieuwe Stadsplein

- Advertisement -

Op donderdag 24 maart houdt de gemeente Capelle aan den IJssel de dag van het Stadsplein. Dit jaar staat de dag in een bijzonder thema: de gemeente onthult namelijk het voorlopig ontwerp van een nieuw groen levendig Stadsplein.

Wethouder Struijvenberg: “Het Stadsplein is het stadshart van Capelle en moet een gezellige huiskamer worden. De afgelopen jaren is er rond het plein al veel gebeurd. Zo is en wordt het RET-metrostation aangepast. Daarnaast is er een parkeergarage gekomen, is De Koperwiek opgeknapt, en de Rivierweg en omliggende straten van het plein hebben een complete nieuwe inrichting gekregen. Nu is het tijd om van het Stadsplein de huiskamer van Capelle te maken, waar plek is voor iedereen.”

De komst van een nieuw Stadsplein heeft even op zich laten wachten. De eerste stappen voor een nieuw Stadsplein zijn in 2015 al genomen, in 2019 moest het plein klaar zijn. Het plein liep vertraging op doordat er nog geen besluiten waren genomen over de uitbreiding van De Koperwiek en de komst van de nieuwe metro-ingang.


Lees ook: Hoe gaat het nieuwe Stadsplein eruit zien?


Meer groen en beleving

Het nieuwe Stadsplein wordt een stuk kleiner, maar krijgt wel veel meer groen. Een enquête onder Capellenaren bleek dat de inwoners een aantrekkelijk groen plein willen met een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca, een levendige weekmarkt, makkelijk bereikbaar en met voldoende activiteiten voor jong en oud. De gemeente heeft goed geluisterd naar de wensen van de inwoners en deze zoveel mogelijk in de plannen opgenomen.

Het plein krijgt een aantrekkelijke bestrating, modern meubilair en sfeerverlichting. Er is ruimte voor grote terassen en waterfonteinen op het plein. Ook het Amnestyplein krijgt een opknapbeurt met veel groen en een vlonder bij het water.

In gesprek met Capellenaren

Ondernemers en omwonenden krijgen een persoonlijke uitnodiging voor een uitgebreid gesprek over het voorlopig ontwerp. Daarnaast wordt de Marktcommissie geraadpleegd. Op het Publieksplein in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111 komt een gedetailleerde maquette van het plein en kunnen Capellenaren hun mening geven.

Op de weekmarkt gaan ambtenaren in gesprek met de bezoekers. De opmerkingen van Capellenaren worden meegenomen bij het maken van het definitief ontwerp. Daarna krijgt de gemeenteraad dit voorgelegd. Als alles volgens plan verloopt kunnen de werkzaamheden over een klein jaar beginnen. Begin 2024 is er dan een nieuw en modern Stadsplein.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen