donderdag, mei 23, 2024

Waar blijven de vluchtelingen aan de Barbizonlaan

- Advertisement -

Vorige maand stemde de gemeenteraad met een nipte meerderheid in voor de komst van een tijdelijke vluchtelingenopvang in een kantoorpand aan de Barbizonlaan. In het pand zouden 30 personen, die voornamelijk zouden bestaan uit gezinnen en er tijdelijk worden gehuisvest. Nu ruim anderhalve maand later lijkt het er niet op dat de vluchtelingen er snel zullen komen.

Voor de deur van het pand staat een grote bouwcontainer, hierin is vooral veel afgedankte huisraad te zien van de voormalige krakers in het pand. De gevel van het pand lijkt op sommige plekken zijn beste tijd te hebben gehad, rondom het pand ligt het bezaaid met afval maar ook de entree nodigt niet uit voor de komst van vluchtelingen.

Lees ook: Raad stemt in met komst van vluchtelingenopvang in Capelle

De gemeente liet in een eerder persbericht weten begin maart de eerste vluchtelingen (niet uit Oekraïne) te kunnen ontvangen. Hiervoor moest het pand aan de Barbizonlaan cosmetisch worden opgeknapt. Het lijkt er nu op dat de krakers mogelijk een spoor van vernielingen hebben achtergelaten.

Afscheidsfeest in pand

Afgelopen weekend heeft er volgens omwonenden nog een flink feest in of bij het pand plaatsgevonden. De parkeerplaats stond vol met auto’s en ook de politie is poolshoogte wezen nemen. Jongeren in onder andere een Pikachu-pak liepen vrolijk in het rond. Het lijkt er dan ook op dat ze nog een afscheidsfeest hebben georganiseerd.

Wanneer de eerste bezoekers komen is nog niet bekend. Onze redactie heeft de gemeente om opheldering gevraagd.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen