zaterdag, mei 25, 2024

Opvang vluchtelingen Barbizonlaan vertraagd

- Advertisement -

De komst van vluchtelingen in een kantoorpand aan de Barbizonlaan in Capelle aan den IJssel heeft vertraging opgelopen. De eigenaar van het pand moest eerst een rechtszaak voeren om één van de krakers eruit te kunnen zetten. Deze kraker is afgelopen maandag na een gerechtelijk bevel alsnog vertrokken.

Vertraging door onvoorziene omstandigheden en drukte

Naast de rechtszaak is het ook nog niet duidelijk wanneer de eerste vluchtelingen gehuisvest moeten worden. Dat er 30 vluchtelingen komen is in ieder geval wel zeker. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het vanwege de grote toestroom erg druk, vragen die openstaan van de gemeente en de pandeigenaar konden nog niet worden beantwoord vertelde een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel.

De gemeente heeft hard gewerkt om gelijk aan de slag te kunnen gaan. Een aannemer staat al te klaar om het pand te herstellen en leefbaar te maken voor de komst van de vluchtelingen. Het herstellen kost mogelijk wel iets meer tijd vanwege de vernielingen die alsnog zijn aangebracht. Zo moet de entree deels worden hersteld, en de achtergelaten rommel in het pand worden opgeruimd.

In het pand komen 30 vluchtelingen, die bestaan uit gezinnen. Ze worden er voor een periode van ongeveer 4 maanden gehuisvest. Het gaat in ieder geval niet om opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Het is niet bekend of opvang vluchtelingen hierna nog noodzakelijk is.

Lees ook: Waar blijven de vluchtelingen aan de Barbizonlaan

Informatieavond

De gemeente Capelle aan den IJssel organiseert een informatieavond als alle details bekend zijn. Dit houdt in dat er gecommuniceerd wordt hoeveel er komen, wanneer en voor hoelang. Omwonenden worden op dat moment per brief op de hoogte gesteld. Het gaat dan niet alleen om bewoners uit Capelle aan den IJssel, maar ook uit Rotterdam Zevenkamp.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen