donderdag, mei 23, 2024

Gemeente Capelle aan den IJssel onthult nieuw Stadsplein

- Advertisement -

Wethouder Maarten Struijvenberg van Capelle aan den IJssel heeft donderdagmorgen in het gemeentehuis de maquette onthuld voor het voorlopige ontwerp van het Stadsplein. Capellenaren en betrokken ondernemers op het plein worden gevraagd om hun mening te geven.

Dag van het Stadsplein

Met de onthulling gaat ook de campagne Dag van het Stadsplein van start. De gemeente noemt het zo om bewoners actief te kunnen benaderen om mee te denken. Ook na de Dag van het Stadsplein gaat de gemeente op verschillende manieren in gesprek met Capellenaren over het voorlopig ontwerp.

In het voorlopig ontwerp is gekozen voor meer groen, meer terrassen, waterfonteinen, aantrekkelijke bestrating, modern straatmeubilair en sfeerverlichting. Het Amnestyplein wordt aangepakt met bij voorkeur een afronding met veel groen en een vlonder bij het water. De weekmarkt gaat terug naar zijn oorspronkelijke locatie.

Wie wil kijken naar het ontwerp kan terecht bij het gemeentehuis. Alle opmerkingen worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Als is vastgesteld zal over een klein jaar de herinrichting van start gaan en kunnen Capellenaren begin 2024 genieten van een nieuw plein.

Meer informatie en het geven van een reactie kan op: https://bit.ly/36hzmys

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen