zaterdag, mei 25, 2024

Grote verkeerscontrole gericht op ondermijning op Capelseweg

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – De politie heeft donderdagavond een grootschalige verkeerscontrole uitgevoerd op de Capelseweg en de omgeving daarvan. De controle was gericht op ondermijnende criminaliteit. Tijdens deze controles worden auto’s opgepikt door onder andere ANPR camera’s en het onderbuikgevoel van politieagenten.

Zeker 70 voertuigen zijn door de politie van de weg gehaald en aan een controle onderworpen. Auto’s werden naar de controleplaats begeleid en bromfietsers ontkwamen niet aan de rollerbank. 26 eigenaren kregen een bekeuring vanwege een te hoge snelheid van hun bromfiets, drie van hen hadden een begrenzer ingebouwd. Naast de bekeuring moeten de bromfietsen ook opnieuw gekeurd worden.

Niet iedereen kreeg een bekeuring. Voor kleine feiten is in het kader van de politieacties een waarschuwing gegeven.

Auto van de weg voor witwassen

De politie heeft tijdens de controle één auto in beslag genomen. De bestuurder ervan was mogelijk onder invloed van drugs en/of alcohol. De man kon daarnaast niet verklaren hoe hij de auto mogelijk had betaald. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Belastingschuld en rijden onder invloed

De politie heeft naast de verkeerscontrole ook een alcohol en drugscontrole gehouden. Verkeer dat Capelle over de Capelseweg uitreed werd in een fuik opgevangen. Daarvan bleken in totaal vijf automobilisten onder invloed te zijn. De gemeente Rotterdam legde beslag op 11.000 euro aan openstaande schulden, 2500 euro daarvan werd direct betaald.

Wat is ondermijning

Ondermijning wordt gezien als criminaliteit. Personen die te maken hebben met ondermijning houden zich vooral bezig met zaken waarbij de onder- en bovenwereld samenkomen. Je moet dan denken aan afpersing en drugshandel en productie.

Capellenaren om hulp gevraagd

De gemeente Capelle organiseert samen met de politie en handhaving de aankomende tijd een informatiedag. Een speciale bus zal op donderdagmiddag 21 april op de Puccinipassage staan en in de avond op de Solislaan in Fascinatio. Geïnteresseerden krijgen informatie over hoe je criminele activiteiten kunt herkennen. Bijvoorbeeld hoe je de geur van een XTC-lab, een hennepkwekerij of illegale prostitutie kan herkennen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen