woensdag, mei 29, 2024

Gemeente sluit twee illegale bordelen

- Advertisement -

Vrijdagavond zijn twee woningen in de gemeente bestuurlijk gesloten, omdat deze gebruikt werden als bordeel. De spoedsluiting volgt na klachten van omwonenden en het daaropvolgende onderzoek.

Meerdere omwonenden hadden de afgelopen tijd geklaagd over overlast die werd veroorzaakt door bezoekers van de twee woningen aan het Valeriusrondeel en de Griet Manshande Erf. Er rezen vermoedens dat de bezoekers de huizen bezochten om – illegaal – tegen betaling seks te hebben.

Spoedsluiting na controle

De politie en gemeente startten een onderzoek, onder andere naar online seksadvertenties.   Vrijdagavond werden beide woningen gecontroleerd. Er volgde op last van de burgemeester een spoedsluiting. Deze zal voorlopig voor twee weken gelden, maar kan worden verlengd. Team Handhaving van de gemeente heeft de panden afgesloten en verzegeld.

Verder laat de gemeente weten dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Wel is voor een sekswerker een zorgtraject opgestart. De gemeente hoopt dat de sluiting leidt tot een terugkering van de rust in de straten en dat eventuele slachtoffers van mensenhandel zijn behoed voor verder leed.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen