zondag, mei 19, 2024

Gemeente: vraag op tijd nieuw paspoort of identiteitskaart aan

- Advertisement -

De meivakantie komt alweer in zicht en na twee jaar pandemie willen veel mensen op reis. De gemeente raadt mensen aan om nu al de geldigheidsduur van hun paspoort of identiteitskaart te controleren en indien nodig op tijd een nieuwe aan te vragen.

Als je reist naar het buitenland, moet je in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Dit is een paspoort, maar binnen het Schengengebied is een identiteitskaart ook voldoende.

Het is gebruikelijk dat landen eisen stellen aan de resterende geldigheidsduur van het paspoort. Voor veel landen buiten Europa dient een paspoort bijvoorbeeld nog minimaal zes maanden na je vertrekdatum geldig te zijn. Omdat dit per land verschilt, is het handig dit goed uit te zoeken.

Vraag op tijd nieuw reisdocument aan

Heb je een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig, dan raadt de gemeente Capelle aan den IJssel aan deze tijdig aan te vragen. De periode de meivakantie (30 april t/m 8 mei) is altijd al druk met het aantal aanvragen, maar de gemeente laat weten dat het dit jaar drukker is dan gebruikelijk.

Mensen die een nieuwe identiteitskaart of paspoort nodig hebben, worden geadviseerd op tijd een afspraak te maken. Mensen die juist niet direct een nieuw document nodig hebben, worden gevraagd hun aanvraag uit te stellen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen