zondag, mei 19, 2024

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

- Advertisement -

Woensdagavond 30 maart is tijdens de raadsvergadering de nieuwe gemeenteraad officieel geïnstalleerd. Hierbij hebben de raadsleden een eed of belofte afgelegd.

Afgelopen 14, 15 en 16 maart gingen we weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Opnieuw werd Leefbaar Capelle veruit de grootste partij in de gemeente, maar alle verkiesbare partijen wisten één of meerdere zetels in de raad te bemachtigen.

Op maandag 28 maart werd op het gemeentehuis al afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden.

Eed of belofte

Voordat leden van de raad hun functie mogen uitoefenen, moeten zij een ‘eed’ of ‘verklaring en belofte’ afleggen in de raadsvergadering, zoals bepaald in artikel 14 van de Gemeentewet. Het verschil tussen de eed en belofte is dat bij een eed de raadslid zweert op de Bijbel en God. Raadsleden die niet-Christelijk of ongelovig zijn, leggen daarom een belofte af.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen