zondag, mei 19, 2024

Opbrengst eindexamenconcert Comenius College naar Giro 555

- Advertisement -

Afgelopen 25 maart gaven de muziekleerlingen van het Comenius College een eindexamenconcert in het Isala Theater. De opbrengst van de kaartverkoop ging naar Giro 555 voor Oekraïne.

Het eindexamenconcert voor het vak muziek is voor het Comenius College niet nieuw: het is een echte traditie. Vorig jaar vond het ook plaats in het Isala Theater, maar door de coronamaatregelen was dit helaas zonder publiek. Een livestream bood uitkomst, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als zingen voor een volle zaal.

Gelukkig was dit jaar op elke stoel wel een trotse ouder, opa, oma, docent of medeleerling te vinden. Zij kregen nummers te horen als Piano Man van Billy Joel en David Bowie’s Life on Mars. Voor één leerlinge was het pech: zij was namelijk haar stem verloren. Maar uiteraard geldt ’the show must go on’, en zij trad alsnog op waarbij zij zichzelf begeleidde op de piano.

Opbrengst naar Oekraïne

Het draaide deze avond niet alleen om de eindexamenleerlingen, maar ook om de voortdurende oorlog in Oekraïne. De opbrengst van de kaartverkoop en donaties ging daarom naar Giro 555. Er werd een mooi bedrag van € 1.865,- opgehaald.

Eindexamen

Je zou bijna vergeten dat deze avond voor de artiesten op het podium een eindexamen is. Elke leerling is becijferd door muziekdocenten Noortje Vroemen en Harry Jansen. Zij hebben vanaf september met de leerlingen gewerkt aan deze indrukwekkende avond.

Het harde werken wordt na het laatste nummer beloond met een groots applaus en rozen voor de artiesten. Of ze ook allemaal zijn geslaagd, is nog niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen