donderdag, mei 23, 2024

GGD schaalt testlocaties af, Sporthal Schenkel blijft open

- Advertisement -

De GGD Rotterdam-Rijnmond gaat het aantal testlocaties flink verminderen. Van alle testlocaties blijven er slechts drie grote open. Het gaat om de testlocaties Schenkel in Capelle aan den IJssel, het Topsportcentrum in Rotterdam-Zuid en de testlocatie bij Rotterdam The Hague Airport. 

De GGD brengt ook het aantal vaccinatielocaties terug naar een beperkt aantal. Reden voor het afschalen zijn de aangekondigde versoepelingen rondom het testbeleid van het kabinet. Afgelopen week maakte het kabinet bekend dat de verantwoordelijkheid voor het testen op corona bij de mensen zelf komt te liggen. Dit houdt in dat je vanaf 11 april na een positieve zelftest geen test bij de GGD meer hoeft te doen.

De GGD houdt een PCR-test wel beschikbaar voor kwetsbare groepen, mensen die zelf niet kunnen testen of voor mensen die bijvoorbeeld een herstelbewijs nodig hebben om te reizen. Daarnaast komt de GGD met een zelfzorgadvies in geval van een besmetting met corona.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen