zaterdag, mei 25, 2024

Huizenmarkt voor starters in Capelle op slot

- Advertisement -

De huizenmarkt in Capelle aan den IJssel zit nog steeds muurvast. Door de gestegen hypotheekrentes staan huizen langer te koop en kunnen starters op de woningmarkt nog steeds moeilijk aan een huis komen. Op het moment van schrijven staan er 150 woningen te koop, 70 daarvan zijn nog beschikbaar. 

In April 2021 en Oktober 2021 verschilde het aantal te koop staande woningen niet veel met de periode in dit jaar. Wel lijkt het er op dat woningen iets langer te koop staan dan normaal. Veel woningzoekenden houden in verband met de gestegen rentes maar ook door de oorlog in Oekraïne de hand nog even op de knip. Landelijk gezien daalde ook de gemiddelde woningwaarde, in Capelle aan den IJssel lijkt de woningwaarde stabiel te blijven.

Woningen onder de 200.000 euro nauwelijks aangeboden

Wie als starter zelfstandig aan een koopwoning wilt komen in Capelle aan den IJssel komt niet aan bod. De goedkoopste woning betreft een appartement op het Alkenoord en wordt aangeboden voor een vraagprijs van 175.000 euro. Een studio op de Waldhoorn moet ook 175.000 euro opleveren. Beide woningen geven je slechts 45m2 aan woonoppervlakte.

Heb je iets meer te besteden dan koop je tot 250.000 euro alleen appartementen. Op het moment van schrijven staan er wel een aantal eengezinswoningen te koop tot 300.000. Voor 257.500 euro koop je een zeer net ingerichte jaren 30 woning in de Frederik Hendrikstraat.

Woning met tuin tussen de 350.000 en 400.000 euro

Wil je genieten van een mooie tuin dan moet je nog een stuk dieper in de portemonnee graaien. Op het moment van schrijven staan er “slechts” 13 woningen te koop in deze prijsklasse. Een mooie woning met veel potentie is gelegen in de Coen Botrede, een mooie woning, maar waar veel flink wat aan moet gebeuren. De woning is van binnen flink gedateerd. De toekomstige koper moet in ieder geval flink aan de bak in de keuken, het toilet en de badkamer.

Woningen staan langer te koop

Sinds begin dit jaar lijkt het erop dat bepaalde woningen langer te koop staan. Het gaat dan niet om de landhuizen aan bijvoorbeeld de ‘s-Gravenweg maar om eengezinswoningen. Het lijkt erop dat voor woningen met een vraagprijs vanaf 300.000 euro er langer wordt nagedacht om tot aankoop over te gaan. Op het Neckerdal staat een woning al meer dan 6 maanden te koop, gezien de zeer gedateerde inrichting en de vraagprijs zal er vast nog te onderhandelen zijn over de vraagprijs.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen