woensdag, mei 29, 2024

Tal van festiviteiten op Koningsdag in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Op 27 april is het Koningsdag. Na twee jaren van pandemie zijn er eindelijk weer tal van festiviteiten voor Capellenaren.

Al 34 jaar zijn de vrijwilligers van Stichting Capelse Festiviteiten verantwoordelijk voor Koninginne- en Koningsdag. Ook dit jaar zorgen ze dat er weer van alles is te doen. De festiviteiten zijn verspreid over het Stadsplein, Amnestyplein, Rivierweg en Lijstersingel.

Vrijmarkt

Koningsdag is traditiegetrouw ook de dag dat mensen af kunnen van hun oude spullen door deze te verkopen op de vrijmarkt.

Kinderen kunnen een zakcentje verdienen op de kindermarkt. Op het grasveld oude de metrobaan en langs de weg kunnen ze met een kleedje hun spulletjes verkopen.

Volwassenen die spullen willen verkopen, mogen dit niet doen op de kindermarkt. Zij kunnen terecht op het Stadsplein. Daar komen een zeventigtal marktkramen te staan voor zowel particulieren en handelaren. Neem contact op met Leo Snijders (06 200 41 117) als je een kraam wil huren.

Muziek en theater

Op de Rivierweg worden ook meerdere muzikale optredens verzorgd. Ook zijn er diverse straattheater-groepen aanwezig die gedurende de dag zullen optreden.

Meer informatie over welke artiesten op zullen treden, is terug te vinden op de website van Stichting Capelse Festiviteiten.

Koningskermis

Zoals eerder vermeld op onze website, komt ook de Koningskermis weer terug. Vanaf 22 tot en met 28 april kunnen mensen zich uitleven in de verschillende attracties, zoals de Autoscooters, Booster, Rups en Schiettent.

Helaas geen Kinderspelen

De stichting laat weten dat er dit jaar helaas geen Kinderspelen kunnen worden gehouden: “Door aangescherpte regels vanuit de gemeente is het voor de organisatie niet meer mogelijk om luchtkussens en andere leuke activiteiten in te huren. Er zijn te weinig bevoegde medewerkers beschikbaar om deze te begeleiden. Dit is dit jaar dus niet meer mogelijk en dat is een mindere leuke mededeling voor de kinderen die daar altijd kwamen spelen!”

Andere initiatieven

Ook buiten de stichting om zijn er verschillende activiteiten tijdens Koningsdag. In Schollevaar zijn bijvoorbeeld op het grasveld van het Rollebollebos, naast basisschool de Contrabas, ook diverse optredens (klik op de afbeelding voor het programma).

Ken je nog meer activiteiten die nog niet staan vermeld in ons artikel? Laat het ons vooral weten!

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen