zondag, mei 19, 2024

Rijbewijs verlengen kan vanaf mei ook digitaal

- Advertisement -

Capellenaren die hun rijbewijs moeten verlengen, kunnen dit vanaf 1 mei ook digitaal doen. Dit laat de gemeente weten.

Het digitaal verlengen van het rijbewijs kan vanaf mei via de website van de RDW (voorheen ook Rijksdienst voor het Wegverkeer). Met een aantal online stappen kan het rijbewijs worden verlengd.

Het ophalen van het roze pasje moet uiteraard wel in persoon op het gemeentehuis. Hiervoor moet dan ook een online afspraak worden gemaakt.

Voorwaarden

De dienst is alleen mogelijk als Capellenaren aan een aantal voorwaarden voldoen: Het moet gaan om een geldig Nederlands rijbewijs, waarbij de inwoner ingeschreven staat in Capelle aan den IJssel. Een eventuele medische keuring is afgerond met medische verklaring. Ook is een erkende RDW pasfoto nodig. Wanneer een inwoner een extra rijbewijscategorie wil aanvragen, zoals een motorrijbewijs of vrachtwagenrijbewijs, kan dat gemakkelijk online.

Voor een eerste rijbewijs of bij verlies, diefstal of omwisseling van een rijbewijs moeten Capellenaren nog wel zelf langskomen op het gemeentehuis.

Gemeente: Stel indien mogelijk verlenging uit tot 1 mei

De gemeente Capelle verzoekt Capellenaren om verlenging van rijbewijzen – die kunnen wachten tot 1 mei – vanaf die datum online te verlengen en daarvoor nu geen afspraken op het gemeentehuis te maken. Het is momenteel erg druk bij het maken van afspraken waardoor de wachttijden kunnen oplopen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen