donderdag, mei 23, 2024

Informateur geeft eindadvies over formatie

- Advertisement -

Informateur Gerrit Kruijt heeft maandag 25 april een eindadvies bekend gemaakt over een te vormen coalitie. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Leefbaar Capelle als grootste partij Gerrit Kruijt aangesteld als informateur. Op basis van gesprekken die hij met alle partijen heeft gevoerd, alle verkiezingsprogramma’s en uiteraard de verkiezingsuitslag, heeft de informateur een eindadvies uitgebracht.

Informateur Kruijt geeft in zijn eindrapportage het advies om een coalitie te vormen met Leefbaar Capelle, VVD, D66 en PvdA: “Deze combinatie omvat de grootste partij, een stabiel gebleven partij, de enige zittende partij met zetel- en stemmenwinst en een partij die voor evenwicht kan zorgen. Deze combinatie is goed voor 21 zetels [in een gemeenteraad met 33 zetels (red.)] en voldoet dus ook aan het criterium van een bredere coalitie dan 17-16.”

Verschillen in standpunten geen probleem

Volgens de informateur bestaan er wel verschillen in standpunten tussen te partijen, maar ziet daar verder geen probleem in. “Alle partijen hebben mij aangegeven dat de bereidheid er is om er met elkaar uit te komen.”

Inhoudelijke gesprekken snel van start

Gerrit Kruijt zal verdergaan als formateur. Hij zal de vier partijen zo snel mogelijk uitnodigen voor de inhoudelijke gesprekken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen