donderdag, mei 23, 2024

DJ Ferry Corsten ontvangt Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau (video)

- Advertisement -

DJ Ferry Corsten heeft dinsdagmiddag van Burgemeester Peter Oskam in zijn eigen woonplaats een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De wereldberoemde muziekproducer en DJ is door Koning Willem Alexander benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De Capelse DJ (48) werd door zijn familie naar het Jan van Capellenhuis gelokt in de veronderstelling dat hij voor een locatie om opnieuw zijn geloftes af te kunnen leggen naar zijn vrouw Lia.

Ferry Corsten: “Ik had dit echt totaal niet zien aankomen en ben nog steeds sprakeloos. Mijn vrouw had mij verteld dat we een trouwlocatie zouden gaan bezichtigen om onze geloften te hernieuwen, dus je kunt je voorstellen hoe ontzettend verrast ik was toen ik hier aan kwam en mij dit bijzondere nieuws werd medegedeeld. Ik voel me onwijs vereerd om deze koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen en ben in het bijzonder ontroerd dat mijn vader dit uit eigen initiatief heeft opgezet met overweldigende ondersteuning vanuit verschillende hoeken van de muziekindustrie.”

Burgemeester Peter Oskam noemde de Capelse DJ (48) een grondlegger van de trance muziek met een enorme invloed op hoe het genre is ontwikkeld tot wat het nu is. “Ferry is een muziekpionier en daarmee belangrijk voor vele Nederlandse en Internationale DJ’s. Hij nam vele artiesten onder zijn vleugels en opende voor hen de deuren van de muziekwereld. Ferry is een ware ambassadeur voor de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Hij scoorde en scoort nog steeds hits op alle continenten van de wereld en werkt samen met de grote der aarden zoals Faithless, U2 en Justin Bieber.”

Eerste plaat

Ferry Corsten lanceerde op 17-jarige in 1991 zijn eerste plaat “The Spirit of Adventure”. In de jaren erna lanceerde hij meerdere hits. In zijn lange carrière verdiende hij een groot aantal gouden platen, prijzen en muzieknominaties.

Ferry Corsten groeide op in Rotterdam. Later verhuisde hij naar Capelle aan den IJssel waar hij tot op de dag van vandaag nog woont. Naast zijn muziekcarrière heeft hij zijn eigen artiestenlabel Flashover Recordings. Aanstaande vrijdag lanceert hij een nieuwe plaat genaamd ‘Time Out’.

Ambassadeur voor groot aantal vrijwilligersorganisaties

Ferry Corsten zet zijn bekendheid in voor een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Hij trad op voor WarChild, het Rode Kruis en acties voor Giro 555. Ook was hij Ambassadeur van de Vrijheid en het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Twee Capellenaren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Traditioneel op de dag voor Koningsdag vindt de Lintjesregen plaats. Daarbij krijgen Nederlanders bij bepaalde verdiensten een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de lintjesregen werden in Capelle aan den IJssel twee Capellenaren tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Eén Capellenaar werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau en twaalf Capellenaren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is de vijfde graad in de orde. Lees hier verder welke andere Capellenaren er allemaal een onderscheiding ontvingen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen