zaterdag, mei 25, 2024

Programma dodenherdenking in Capelle: Openbare herdenkingsceremonie weer mogelijk

- Advertisement -

Op woensdag 4 mei herdenken we in heel Nederland de slachtoffers van oorlog- en vredesmissies. Dit jaar is een publieke ceremonie weer mogelijk en is iedereen van harte welkom.

Afgelopen twee jaren waren er geen openbare of besloten bijeenkomsten, maar werden er videoboodschappen opgenomen. De burgemeester gaf daarin zijn toespraak en werden wel de kransen neergelegd bij de Oude Begraafplaats.

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, kan dit jaar een publieke ceremonie orden gehouden. Vanaf half zeven ’s avonds zijn mensen welkom in de Nieuwe Westerkerk. Om zeven uur begint de herdenkingsbijeenkomst en zal burgemeester Peter Oskam spreken. Ook is er muziek en worden er gedichten voorgedragen.

Vervolgens start er om half acht een stille tocht vanuit de kerk naar de Oude Begraafplaats in Capelle-west. Daar zullen de kransen worden gelegd voor de slachtoffers, wordt het Wilhelmus gezongen en zal er om klokslag acht uur twee minuten stilte worden gehouden.

Burgemeester: Belangrijk om te blijven eren

Burgemeester Oskam vindt het belangrijk om juist nu oorlogsslachtoffers te blijven eren: “Herdenken blijft onverminderd belangrijk. De afgelopen maanden zien we dagelijks op televisie dat de vrijheid waarin we leven niet vanzelfsprekend is. Laten we de Nederlandse vlag woensdag 4 mei halfstok hangen en om acht uur 2 minuten stil zijn. Want degene die gevallen zijn voor onze vrijheid moeten we herdenken. U bent van harte welkom tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Westerkerk en daarna op de begraafplaats.”


De volledige toespraak is na de herdenking te lezen op www.capelleaandenijssel.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen