donderdag, mei 23, 2024

Indrukwekkend bevrijdingsconcert in St. Paulus’ Bekering kerk

- Advertisement -

Naast het bevrijdingsfestival in Capelle-west werd donderdag 5 mei ook het traditionele Bevrijdingsconcert opgevoerd in de St. Paulus’ Bekering kerk aan de Merellaan.

De laatste keer dat het bevrijdingsconcert kon worden opgevoerd, was in 2019. Er was daarom ook merkbare blijdschap dat de muziek weer in bijzijn van een publiek klonk in het kerkgebouw.

De muziek werd opgevoerd door het orkest Musical Souvenir en werd geleid door dirigent Jim Roodnat. Burgemeester Peter Oskam opende de avond met een inleidende toespraak, waarna aansluitend het Wilhelmus werd gespeeld, gevolgd door het gevoelige Prayer of Ukraine. Pauline Oskam, vrouw van de burgemeester, maar bovenal beschermvrouw van het orkest, presenteerde de avond.

Prachtig was de uitvoering van de muziek uit Out of Africa en Pearl Harbor. De zaal swingde mee bij de Bohemian Rhapsody, Hooray for Hollywood en een Gloria Estefan-medley. Na Porgy and Bess speelde het orkest tot slot de klassieker We’ll Meet Again, waarbij de bezoekers enthousiast meezongen.

Hugo, uit groep 8 van de Capelse School Vereniging, won dit jaar de gedichtenwedstrijd in de gemeente. Hij droeg zijn gedicht tijdens de avond zelf voor.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen