donderdag, mei 23, 2024

Luchtballonnen stijgen op vanuit Schollebos

- Advertisement -

Vrijdag zijn tegen het vallen van de avond weer luchtballonvaarten gestart vanuit het Schollebos. Het gebeuren trok een hoop bekijks.

Een vijftal ballonnen gingen deze avond de lucht in. De reden voor deze tijdstippen heeft te maken met de thermiek in de lucht: de zon warmt immers het oppervlakte op, waardoor de lucht stijgt. Na zonsondergang worden deze luchtstromen kalmer, wat de omstandigheden voor een luchtballonvaart veiliger maakt.

Het Schollebos wordt vaker gebruikt door de luchtballonvaarders, zo ook vanavond. Het hele proces van het gereedmaken en het opstijgen van de ballonnen trekt altijd veel bekijks van geïnteresseerden. Ook vanavond stonden er tientallen toeschouwers toe te kijken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen