zondag, mei 19, 2024

Hoofdweg onder A16 langer nog weken langer dicht

- Advertisement -

De afsluiting van de Hoofdweg onder de A16 in Rotterdam gaat nog weken langer duren. Rijkswaterstaat begon afgelopen maandag met het stutten van het viaduct nadat er tijdens een controle ernstige gebreken naar voren waren gekomen.

Bij het plaatsen van de extra ondersteuning is gebleken dat de huidige maatregelen niet voldoende zijn. Hierdoor is Rijkswaterstaat genoodzaakt om nog meer ondersteuning te laten plaatsen. Het uitvoeren van deze werkzaamheden gaat weken langer duren. Het is hierdoor niet bekend wanneer de weg weer open gaat.

Door de afsluiting van zowel de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg en de afsluiting van de Hoofdweg is het op werkdagen tijdens de spits een verkeerschaos. Al het verkeer dat naar de Rotterdamse wijk Ommoord wil rijden moet over de Capelseweg.

Omrijden moet via de Koningslaan – Prinsenlaan – Boszoom. Die levert al snel een extra reistijd van 15 – 30 minuten op.

Rijkswaterstaat had in 2024 willen starten met de vervanging van het viaduct. Het viaduct is niet meer berekend op de hoeveelheid verkeer die dagelijks over de snelweg rijdt. Met de komst van de verlengde A16 zou het viaduct vernieuwd moeten worden. Rijkswaterstaat probeert deze werkzaamheden zo snel mogelijk naar voren te halen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen