zaterdag, mei 25, 2024

Basisschoolleerlingen in Capelle aan den IJssel leggen praktisch verkeersexamen af

- Advertisement -

Maandagochtend gaf wethouder Maarten Struijvenberg (verkeer) het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle aan den IJssel. In totaal zullen 550 leerlingen van veertien Capelse basisscholen het examen afleggen.

De basisschoolleerlingen fietsen een route door de buurt. Op meerdere locaties zitten waarnemers om te kijken of iedereen zich aan de verkeersregels houdt. Bij het slagen, ontvangen ze een officieel verkeersdiploma.

Eerder dit jaar hebben alle leerlingen al een schriftelijk examen gedaan. De kinderen hebben de route van het praktijkexamen van te voren geoefend. Op deze manier kunnen ze hun aandacht volledig richten op het toepassen van de verkeersregels.

“Belangrijk dat kinderen de verkeersregels kunnen dromen”

De start van het verkeersexamen vond plaats op het Stadsplein van Capelle. Wethouder Struijvenberg gaf het startsein door een speciaal verkeerslicht op groen te zetten.

“Veel kinderen gaan volgend jaar naar de middelbare school en begeven zich dus vaker en zelfstandiger op andere routes in de stad. Het drukke verkeer brengt altijd gevaar met zich mee, dus het is belangrijk dat de kinderen de verkeersregels kunnen dromen”, aldus de wethouder.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen