zaterdag, mei 25, 2024

Verdachte Wensley M. ontkent brandstichting Norma

- Advertisement -

De 35-jarige Wensley M. ontkent op 3 augustus 2021 de woning aan de Norma in Capelle aan den IJssel in brand gestoken te hebben. De verdachte moest afgelopen week voorkomen om zich te verantwoorden voor de brand en meerdere andere strafbare feiten.

M. wordt door het Openbaar Ministerie (OM) ervan verdacht de brand in de woning te hebben aangestoken. Hij zou dit hebben gedaan na een ruzie met de bewoonster. Zij zou daarbij ook zijn mishandeld. Vlak na zijn vertrek stond het huis in de brand. Door de gigantische schade die de brand veroorzaakte, raakte de vrouw haar woning kwijt. Wensley ontkent dat hij de brand heeft aangestoken.

Geen lieverdje

Wensley M. is geen lieverdje, zo bleek uit de andere strafbare feiten die werden behandeld. Zo heeft hij toegegeven fooienpotten van de supermarkt en een fietsenwinkel te hebben gestolen. Ook heeft hij meerdere winkeldiefstallen gepleegd. Verder bekende hij een straatroof te hebben gepleegd in een winkelcentrum in Capelle aan den IJssel.

Rechte pad

Het OM acht de brandstichting en de overige strafbare feiten overtuigend genoeg bewezen. Dat komt mede door zijn eigen bekentenissen. De officier van justitie verzoekt de rechtbank om Wensley M. verplicht twee jaar op te laten nemen in een inrichting voor stelselmatige daders. Dat moet ervoor zorgen dat hij weer op het rechte pad kan komen.

De rechtbank doet op 7 juni uitspraak.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen