zaterdag, mei 25, 2024

Capellenaar (48) aangehouden bij grote heroïnevangst

- Advertisement -

Dinsdag 24 mei heeft de politie een 48-jarige Capellenaar en vier andere verdachten aangehouden, nadat agenten op een grote hoeveelheid heroïne zijn gestuit.

Naar aanleiding van een lopend onderzoek naar ‘ondermijnende criminaliteit’ vielen meerdere politieteams twee bedrijfspanden binnen op een bedrijventerrein in Oudewater. Bij dergelijke activiteiten maken criminelen misbruik van legale bedrijven om hun criminele activiteiten te verhullen.

In en rondom de panden stonden meerdere pallets met stenen. In de stenen zaten rollen met een onbekende substantie verstopt. De politie gaat er vanuit dat er heroïne in deze rollen zit, maar laboratoriumonderzoek zal dit definitief moeten bevestigen.

Aanhoudingen

In verband met de vondst zegt de politie vijf mannen te hebben aangehouden. Zij worden in verband gebracht met de eerder genoemde vondst. Vier hen, met de leeftijd van 48, 30, 28 en 26 jaar, hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De vijfde verdachte is een 48-jarige man uit Capelle aan de IJssel. Bij doorzoeking van zijn woning is zo’n dertig kilo aan (vermoedelijke) heroïne in beslag genomen.

De vijf mannen zitten nog altijd vast en worden nader verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen