maandag, februari 26, 2024

U13 CUP trekt als vanouds weer bekende clubs uit binnen- en buitenland naar Capelle

- Advertisement -

Na twee jaar van uitstel door corona kan dit Pinksterweekend eindelijk weer de internationale U13 CUP gespeeld worden bij CVV Zwervers op sportpark De Couwenhoek in Capelle aan den IJssel.

Dit jaar is het alweer de 28e editie van het internationale voetbaltoernooi voor spelers tot dertien jaar oud. Elk jaar strijden de jeugdteams van bekende clubs uit binnen- en buitenland voor de winst. Al sinds 1993 organiseert CVV Zwervers de U13 CUP.

Wethouder opent toernooi

Het is traditie dat het toernooi gedurende Pinksteren gespeeld wordt. Eerste Pinkerdag werd de openingswedstrijd geopend door wethouder Harriët Westerdijk (sport). Na een toespraak werd de openingswedstrijd tussen CVV Zwervers en Feyenoord gespeeld.

De wethouder van sport opende het toernooi

Ook burgemeester Peter Oskam was van de partij. Ditmaal bekleedde hij niet de rol als burgervader, maar floot hij de openingswedstrijd. Oskam is geen onbekende op dit vlak: hij is jarenlang scheidsrechter geweest in het betaalde voetbal en werkzaam geweest binnen zowel de KNVB als de UEFA.

Twaalfs teams strijden voor de winst

Twaalf teams uit zeven landen doen deze editie mee met het toernooi: Borussia Dortmund (Duitsland), Paris Saint Germain (Frankrijk), Ajax (Nederland), Borussia Mönchengladbach (Duitsland), PAOK Saloniki (Griekenland), KV Mechelen (België), Feyenoord (Nederland), FC Nordsjealland (Denemarken), KRC Genk (België), FC Utrecht (Nederland), Omonia Nicosia (Cyprus) en CVV Zwervers (Nederland).

Meer informatie over bijvoorbeeld het bezoeken van het toernooi of het speelschema vind je op de website van CVV Zwervers.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen