maandag, april 15, 2024

Nieuwe Vijvergebied tussen ’s Gravenland en Capelle-West feestelijk geopend

- Advertisement -

Zaterdag is het nieuwe Vijvergebied op de grens van ’s Gravenland en Capelle-West feestelijk geopend. Hiermee zijn de laatste werkzaamheden van het stuk natuur tussen beide wijken afgerond.

Het plan voor het opknappen van het Vijvergebied (bij de Cornelis de Houtmanstraat) is ontstaan nadat de gemeente het Denk en Doe Mee!-fonds heeft opengesteld voor initiatieven van bewoners in Capelle. Het initiatief kwam van de WijkOverlegPlatformen (WOP’s) en de bewoners zelf.

Voor alle wijkbewoners

Sinds 2019 is het gebied in stappen opgeknapt, met nu als eindresultaat een mooi stukje natuur waar alle wijkbewoners, jong en oud gebruik van kunnen maken. Het groen is onderhouden, er zijn nieuwe paden, de dierenweide is opgeknapt en er zijn nieuwe speel- en sportplekken.

De jongerenfaciliteit Knop-Op doet dienst voor activiteiten in de buurt en op woensdagmiddagen kunnen buurtbewoners er hoe dan ook terecht voor een kopje koffie, thee of glaasje fris. Ook is er nu een invalidentoilet.

Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) is trots op het initiatief van de inwoners: ”Wat een fantastisch resultaat. Het vernieuwde vijvergebied is een aanwinst voor Capelle. Door jong en oud te gebruiken. En het mooie is dat de inwoners het zelf hebben bedacht en gerealiseerd. De gemeente heeft haar steentje kunnen bijdrage via het Denk en Doe Mee!-fonds, maar hulde voor de bewoners die dit voor elkaar hebben gekregen”.

Denk en Doe Mee!-fonds

De aanpak Vijvergebied is mogelijk gemaakt door het Denk en Doe Mee!-fonds dat een bedrag van 300.000 euro beschikbaar heeft gesteld. Het fonds gaat door tot eind 2023. Of wanneer de subsidiepot – waar nu nog 1,5 miljoen euro in zit – leeg is. Het Capelse college verkent op verzoek van de gemeenteraad of Capelle vanaf 1 januari 2024 structureel lokale maatschappelijke initiatieven kan ondersteunen vanuit het Denk & Doe mee!-fonds.


Lees ook:

Veel belangstelling voor opening nieuwe dierenweide

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen