donderdag, mei 23, 2024

47.566 snelheidsovertredingen in 2021 in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

In 2021 werden bijna 6,7 miljoen snelheidsboetes uitgeschreven in ons land. Ook in Capelle werden veel snelheidsduivels op de bon geslingerd, zo blijkt uit onderzoek van Independer.

In Capelle aan den IJssel zijn vorig jaar in totaal 47.566 snelheidsovertredingen vastgesteld. In de meeste omliggende buurgemeenten liggen deze getallen vele malen lager, zoals in Zuidplas (3.967), Krimpen aan den IJssel (287) en Krimpenerwaard (206).

In Rotterdam is het aantal wel vele malen hoger met 376.632 geregistreerde verkeersovertredingen. Die gemeente staat ook tweede in de lijst van gemeenten met het hoogst aantal snelheidsovertredingen.

Capelse flitspaal in top 25

Een groot deel van de bekeuringen is te danken aan een wel hele drukke flitspaal. Menig weggebruiker heeft al een dure foto van zich laten schieten op de Hoofdweg. De flitser is zo actief dat deze zelfs is opgenomen in de top 25 van drukste flitspalen in Nederland.

Positieve kanttekeningen

Toch is er enigszins positief nieuws. Een jaar eerder (2020) was het aantal snelheidsovertredingen in de gemeente hoger. Er is namelijk een daling van 8,89%. In absolute aantallen is dat een afname van 4.640 overtredingen.

Gemiddeld werd er zo’n zeven kilometer per uur te hard gereden. Dat is ook lager dan in omliggende gemeenten en ten opzichte van het landelijk gemiddelde.


Benieuwd naar het aantal snelheidsovertredingen in andere gemeenten? Zoek de getallen op met onderstaande kaart. Via de website van Independer.nl zijn meer gegevens te vinden.

Bron: Overzicht verkeersboetes Independer  

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen