donderdag, mei 23, 2024

Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA bereiken akkoord

- Advertisement -

Na weken van overleg tussen de partijen is er een coalitie-akkoord bereikt. De laatste puntjes worden nog op de i gezet, voordat deze officieel wordt gepresenteerd.

Sinds de verkiezingen in maart werd Gerrit Kruijt aangesteld als informateur om de wensen en standpunten van alle partijen met elkaar af te stemmen. Op 25 april gaf Kruijt een eindadvies voor Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA om een coalitie te vormen.

Na het eindadvies ging Gerrit Kruijt nu als formateur in gesprek met de vier partijen om een coalitie-akkoord te maken en de onderhandelingen hiervoor te leiden. Woensdag 15 juni hebben de vier partijen een akkoord bereikt over de vorming van het nieuwe college.

Kandidaat-wethouders

Leefbaar Capelle, D66, VVD en PvdA streven naar installatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders (B&W) op 4 of 5 juli aanstaande. Als kandidaat-wethouders dragen de partijen onderstaande personen voor:

  • Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle)
  • Marc Wilson (Leefbaar Capelle)
  • Eric Faassen (Leefbaar Capelle)
  • Rik van Woudenberg(D66)
  • Harriët Westerdijk (VVD)
  • Sjoerd Geissler (PvdA)
Toelichting en suggesties

Naar goed Capels gebruik worden de andere vertegenwoordigde partijen in de gemeenteraad deze week uitgenodigd voor een toelichting op dit akkoord. Ook krijgen zij de gelegenheid om suggesties te doen. Pas daarna wordt het definitieve coalitie-akkoord gepresenteerd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen