maandag, april 15, 2024

Ga mee op zomerexcursie in het Schollebos!

- Advertisement -

Komende zaterdag organiseert Stichting Natuurvrienden Capelle (SNC) een zomerexcursie in het Schollebos. Deelname is gratis!

Bij de excursie wordt op zoek gegaan naar al het schoons wat het Schollebos te bieden heeft: vogels, vlinders, libellen, planten, en al het andere wat je tegenkomt. Er wordt aandacht besteedt aan de ecologie en het beheer van deze groene parel in Capelle.

Komende zaterdag (25 juni) start de excursie om 13.00 uur vanaf het Pannenkoekenhuis aan de Bermweg 133. Aanmelden is niet nodig. De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom bij de stichting. De activiteit duurt ongeveer twee uur.


Over de excursies van SNC

Stichting Natuurvrienden Capelle verzorgt jaarlijks meerdere excursies in het Schollebos. Elk seizoen wordt een seizoensexcursie verzorgd, maar daarnaast ook een Dauwtrapexcursie en een Vleermuisexcursie.

Ook verzorgt SNC ook excursies op aanvraag. Bij de excursies wordt aandacht besteed aan al wat tegen wordt gekomen aan flora, fauna en paddenstoelen. Ook wordt aandacht besteed aan de ecologie, onderhoud en beheer van het Schollebos.

De excursies duren 2-2,5 uur en zijn in principe gratis (behalve die op aanvraag), maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom, aangezien SNC geen subsidies krijgt en geheel afhankelijk is van donaties. Het geven van excursies doet SNC in kader van Natuureducatie, een van de statutaire pijlers van de stichting.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen