zaterdag, mei 25, 2024

Nog altijd geen waterbushalte in Rivium: “voorbereidende werkzaamheden zijn uitgelopen”

- Advertisement -

Al in 2020 werd besloten dat Capelle aan den IJssel een halte zou krijgen voor de waterbus, maar nog altijd is deze niet gerealiseerd. Uit navraag door Capelle Vandaag blijkt er sprake van vertraging.

De knoop voor de plaatsing van een halte werd al in 2020 doorgehakt en afgelopen september werd de definitieve locatie van de halte bekend gemaakt. Deze zou verrijzen langs de Schaardijk in Rivium.

Samen met bovenstaande bekendmaking werd gezegd dat – als alles mee zou zitten – vanaf januari 2022 zouden mensen in Rivium kunnen opstappen bij de waterbus.

Half jaar later nog altijd geen halte

Nu, een klein half jaar later, is er nog altijd geen halte te bekennen. Uit navraag door onze redactie legt een woordvoerder van de gemeente uit wat er aan de hand is: “De voorbereidende werkzaamheden om de waterbushalte in Capelle operationeel te hebben zijn uitgelopen. Met name het verkrijgen van de verschillende vergunningen heeft meer tijd gekost dan vooraf ingeschat.”

Op zijn vroegst eind dit jaar

De halte komt er nog altijd, maar zal naar verwachting pas op zijn vroegst eind 2022 in gebruik worden genomen: “De planning is aangepast en is erop gericht dat de eerste waterbussen eind dit jaar of anders vanaf april volgend jaar de halte Capelle aan gaan doen. Dat heeft alles te maken of het bouwen van de ponton waar de halte komt te liggen klaar kan zijn voordat het stormseizoen (oktober 2022) start.”

Voor Capellenaren die uitkeken naar de nieuwe halte is het dus nog even wachten voordat zij bij Rivium kunnen opstappen. Tot dan is de dichtstbijzijnde halte te vinden op de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen