donderdag, juni 13, 2024

Inloopavonden voor vernieuwing Algeracorridor

- Advertisement -

De Rotterdamse regio staat aan de vooravond van grote veranderingen op onder andere het Algeracorridor in Capelle aan den IJssel. De mogelijkheden hiervoor worden onderzocht in de MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam.

In onze regio gaat het om het Brienenoordcorridor en het Algeracorridor. De huidige wegen hebben in de toekomst te weinig capaciteit om woon- en werkverkeer makkelijk te laten doorstromen. Hiervoor moeten er aantal wegen en knelpunten worden aangepast. Zo gaat het Capelseplein op de schop en wordt de Algeraweg en de Algerabrug opnieuw ingericht.

Wil je meer weten over de aanpassingen dan kun je terecht op de vrije inloopbijeenkomsten, aanmelden is niet nodig. Tijdens deze avonden worden de huidige ideeen getoont en besproken.

Inloopdata

  • Ontmoetingscentrum de Tuyter Krimpen aan den IJssel
    Donderdag 23 juni 19.00 – 21.00 uur
  • Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
    Donderdag 30 juni 19.00 – 21.00 uur
  • Gemeentehuis Krimpen aan den IJssel
    Dinsdag 5 juli 10.00 – 12.00 uur

De MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam is een gezamenlijk onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam. Voor de Algeracorridor beslissen ook de gemeenten Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Krimpenerwaard mee.

Meer informatie: www.oeververbindingen.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen