donderdag, juni 13, 2024

Ruzie binnen Capels Bewoners Belang gaat verder: website offline en ook geen bijdrage vanuit partij aan coalitieakkoord

- Advertisement -

Het lijkt er niet op dat het gaat goed komen tussen Martin van Gent en Marita Pengel van Capels Bewoners Belang. De website van de partij is inmiddels offline gehaald, omdat deze niet meer actueel is volgens Pengel. Ondertussen gaat het moddergooien verder.

Van Gent en Pengel hebben nog steeds geen contact met elkaar, laten zij allebei weten aan onze redactie. Begin juni kwam naar buiten dat er een fikse ruzie was binnen de nieuwe partij Capels Bewoners Belang, amper twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen.

De partij heette tot december CAPELLE.nu. Die partij was opgericht door Marita Pengel. Nadat Martin van Gent uit Leefbaar Capelle stapte, besloot hij samen verder te gaan met Pengel. De naam van CAPELLE.nu werd toen veranderd in Capels Bewoners Belang. 

Geen feedback coalitieakkoord

Vandaag presenteren de nieuwe coalitiepartijen het coalitieakkoord. Op 18 juni kregen alle Capelse partijen de kans om feedback te geven op het akkoord. Alleen Capels Bewoners Belang was niet aanwezig bij deze speciale vergadering. Pengel, fractievoorzitter van Capels Bewoners Belang, zegt dat er geen speciale reden was daarvoor: “Ik heb waarschijnlijk die uitnodiging gemist.”

Van Gent, die op dit moment in het buitenland verblijft, geeft aan niet bekend te zijn met de bespreking: “Het kan zijn dat er een uitnodiging is geweest. Maar dat is dan waarschijnlijk via mevrouw Pengel gegaan, maar zij informeert mij niet meer. Zij heeft zichzelf ook benoemd als fractievoorzitter, zonder overleg.” 

Zwarte Piet

Marita Pengel zegt in een reactie tegen Capelle Vandaag dat het voor haar ‘echt klaar’ is. Eén van de partijleden zou haar Zwarte Piet hebben genoemd: “Daar houdt het voor mij op. Dat kun je gewoon niet maken. Zeker niet als ik bij de kennismaking iets heb aangegeven over een standpunt over het Sinterklaasfeest.”

Nadat Pengel haar standpunten duidelijk had gemaakt, konden leden hierop reageren. Ze kreeg naar eigen zeggen te horen dat ze het ergens niet over had mogen hebben. “Iedereen reageerde op mijn standpunten waarna ik na enige tijd hoorde dat ik het niet over Sinterklaas had mogen hebben. Dan denk ik: Jullie komen naar mijn partij en wij vinden het belangrijk om te weten hoe jullie daarover denken. Vooral die Kees de Jong vond dat ik dat onderwerp niet had mogen aankaarten. Ik had zoiets van: wie denk jij wel niet wie je bent?”

Zowel Van Gent als De Jong ontkent overigens dat Pengel in een vergadering ‘Zwarte Piet’ is genoemd. “Ze gaat iedere keer in de slachtofferrol zitten. Er is niemand die haar voor zwarte piet heeft uitgemaakt. Het zit gewoon in haar hoofd”, reageert Van Gent. De Jong lacht het weg en zegt dat hij “nog nooit van zijn leven zoiets heeft gezegd tegen iemand”. 

Website offline

De website van de partij is inmiddels offline. Pengel bevestigt dat dit op haar verzoek is gebeurd, want de website zou ‘niet meer up-to-date zijn’. Op de vraag wat er dan precies niet meer actueel is, komt geen eenduidig antwoord. 

Van Gent zegt dat hij wel een vermoeden heeft waarom de website offline is gehaald: “Een van de dingen die op de website stond, was dat als mensen hulp nodig hadden in verband met jeugdzorg, WMO en dergelijke, dan zou zij hen helpen. Er zijn een paar mensen die contact hebben opgenomen, maar zij reageert niet op die mensen en helpt ze al helemaal niet.”

Hoe het nu verder moet met de partij is een vraag voor Van Gent én Pengel. Allebei bekleden ze een zetel in de gemeenteraad. In ieder geval staat voor Van Gent een ding vast: “Ondertussen wordt de partij en de Capellenaar er niet beter van. En dat vind ik zo jammer. Want de energie die ik moet steken in deze onzin steek ik liever in de problemen die er zijn in Capelle.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen