donderdag, mei 23, 2024

Schadeherstel na brand Valeriusrondeel gaat nog maanden duren

- Advertisement -

Twaalf woningen zijn door de brand op het Valeriusrondeel van afgelopen dinsdag beschadigd geraakt. De brand ontstond in een woning op de zesde verdieping, waarbij de vlammen al uit de woning sloegen bij aankomst van de brandweer.

Meerdere verdiepingen werden door de brandweer ontruimd. De bewoonster van het brandende huis bleek ten tijde van de brand gelukkig niet thuis. Wel is de volledige woning door de brand verwoest.

Er raakte niemand gewond bij de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend, alhoewel de politie wel kon mededelen dat er geen sprake van brandstichting is geweest.

Roet, rook en waterschade

Havensteder heeft inmiddels een inventarisatie van de schade gemaakt: “Voor wat we nu weten zijn er twaalf woningen beschadigd. Dan heb je het over rook, roet en stank. We hebben nog niet alle bewoners kunnen spreken, maar wel via een brief kunnen informeren. We zijn ook langs de deuren gegaan, maar daar is nog niet heel veel uitgekomen. We hopen dan ook dat de getroffen bewoners zich zo snel mogelijk melden” zegt een woordvoerster van de woningcorporatie.

Herstel gaat maanden duren

Het herstel van de uitgebrande woning gaat nog maanden duren. De bewoonster van de getroffen woning krijgt vandaag de sleutel van een wisselwoning in de buurt. Ze heeft de afgelopen dagen in een hotel gezeten. Havensteder gaat samen met de bewoonster in gesprek of ze nog terug wil naar haar eigen woning of in een nieuwe woning wil verblijven.

Verzekerd

Een woordvoerster van Havensteder geeft aan dat de bewoonster goed was verzekerd. Ze had zelf een inboedelverzekering die een groot gedeelte van schade dekt. Dat is niet altijd het geval bij bewoners van een huurwoning.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen