zaterdag, mei 25, 2024

Burgemeester van Dijklaan in bijzijn van omwonenden in gebruik genomen

- Advertisement -

Een honderdtal Capellenaren zijn vandaag afgekomen op de opening van de Burgemeester van Dijklaan. Na tien maanden werkzaamheden werpen omwonenden een kritische blik op de nieuwste rotonde, maar concluderen dat het eindresultaat er mooi bij ligt.

Op 23 augustus vorig jaar werd de weg afgesloten. Na meerdere ongelukken werd de verkeerssituatie volledig op de schop genomen om de veiligheid te verbeteren. Hiervoor werden ook twee rotondes aangelegd.

Er werd ongeveer een jaar ingepland voor de werkzaamheden. Dit tot onvrede van inwoners die gedurende deze periode hebben moeten omrijden om van en naar huis te kunnen. Met name de aanleg van de rotonde met het Herenburg nam geruime tijd in beslag. Dit kwam omdat daar heipalen geslagen moesten worden om onderliggende leidingen van onder andere de stadsverwarming te beschermen.

Inwoners bedankt voor geduld en begrip

Zowel wethouder Nico van Veen als hoofd Stadsbeheer Mounir el Achrafi bedankte de mensen voor hun geduld en begrip. Ook zij snappen dat het een lange tijd is geweest, maar noemden het tegelijkertijd een lichtpuntje dat de weg nu toch twee maanden eerder open kan.

Artikel gaat verder onder foto

Feestelijke opening

De aanwezige bewoners werden nog overspoeld met feitjes over de rotonde en een timelapse van de aanleg. Ook bracht Paul Blue, zelf ook inwoner van Schollevaar, een speciaal gecomponeerd lied ten gehore, genaamd De Rotonde Rond. Aan het einde van het officiële gedeelte stapten Van Veen en el Achrafi in een auto van de gemeente om al toeterend de rotonde in gebruik te nemen.

Artikel gaat verder onder foto
Ben Blue schreef ‘De Rotonde Rond’ speciaal voor de opening

Na afloop hebben alle betrokken organisaties, de gemeente en de buurtbewoners met elkaar het glas geheven op de opening. Om zes uur ’s avonds zijn alle materialen opgeruimd en is de weg volledig geopend voor het verkeer.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen