zaterdag, mei 25, 2024

Meer dan 600 Capelse jongeren hebben verhoogde kans om drugscrimineel te worden

- Advertisement -

Zo’n 620 Capelse jongeren tussen de 8 en 23 jaar zouden een verhoogde kans hebben om in de drugscriminaliteit terecht te komen. In Middelwatering zouden de meeste jongeren wonen die een grote kans hebben om drugscrimineel te worden. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws op basis van ondermijningscijfers van de overheid. 

De 620 jongeren zijn zo’n 5,2 procent van het totale aantal jongeren in Capelle. In Middelwatering wonen 190 jongeren die voldoen aan het profiel van een drugscrimineel. Daarmee telt de wijk de meeste jongeren die mogelijk terecht kunnen komen in drugscriminaliteit. Schollevaar volgt, daar wonen 180 risicojongeren. In Oostgaarde, die wijk staat op plek 3, wonen 100 risicojongeren. 

De jongeren hoeven niet al in de criminaliteit terecht te zijn gekomen, maar lopen daar wel een verhoogd risico op.

Aanpak criminaliteit in Capelle

De komende vier jaar krijgt het nieuwe Capelse college weer de opdracht om jongeren uit de criminaliteit te houden. In het coalitieakkoord staan geen specifieke punten hoe er gewerkt moet worden aan de criminaliteit onder jongeren. Het nieuwe college lijkt vooral te willen focussen op voorlichting.  

Onderzoek

Voor dit onderzoek heeft RTL Nieuws cijfers gebruikt van ‘Zicht op Ondermijning’. Die organisatie doet in opdracht van overheden data-onderzoek naar criminele ondermijning. Ook wordt er gekeken naar in hoeverre de jongeren voldoen aan het profiel van drugsverdachten. Het risico is groter bij onder andere voortijdige schoolverlaters of jongeren die in contact zijn geweest met Bureau Halt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen