woensdag, mei 29, 2024

Geen sociale huurwoningen op plek van oud ING-kantoor

- Advertisement -

Het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van het perceel met het ING gebouw aan de Kerklaan wordt hoogstwaarschijnlijk niet gewijzigd. Het college laat in een reactie van vragen van GroenLinks weten dat de ontwikkelaar een omgevingsvergunning aan zal moeten vragen, dit heeft de voorkeur van het college.

Twee van de drie varianten passen volgens de gemeente niet binnen het bestemmingsplan. Een derde variant wel maar hier zit eigenlijk niemand op te wachten. Om een nieuw appartementencomplex te kunnen bouwen zal de ontwikkelaar een nieuwe omgevingsvergunning aan moeten vragen.

Geen aanpassing van het bestemmingsplan

In een bestemmingsplan staan regels die van toepassing zijn op alle projecten die in dat gebied worden gerealiseerd. Dit zou betekenen dat er meer hoogbouw in de omgeving van het centrum mogelijk zal worden. De gemeente heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van het centrumgebied. Er moet bijvoorbeeld nog bepaald worden hoe hoog er in de toekomst mag worden gebouwd.

Geen plek voor sociale huur

Er zijn met de ontwikkelaar nog geen afspraken gemaakt over de te hanteren prijscategorie├źn van woningen. De ontwikkelaar heeft aangegeven zich te willen richten op middeldure huurwoningen voor met name senioren en jongeren. Dit houdt kortgezegd in dat de huurprijs zal starten vanaf 763,47 euro, de bodemprijs voor huurwoningen in de vrije sector. Er is geen plaats voor sociale huur.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen