zaterdag, mei 25, 2024

Digitaliseringsvoucher nu voor meer Capelse MKB-bedrijven beschikbaar

- Advertisement -

Tijdens de coronalockdownperiode bleek het online vindbaar en bereikbaar zijn van bedrijven van groot belang. Om Capelse ondernemers te ondersteunen in de (verdere) digitalisering van hun bedrijf stelde in oktober 2021 het college de digitaliseringsvoucher beschikbaar. Deze voucher is een financiële ondersteuning voor bedrijven uit het kleinere Midden- en kleinbedrijf (MKB). Om meer Capelse MKB-bedrijven in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van deze voucher is nu de subsidieregeling verruimd.

Ruimere regels
De verplichting om als onderneming aangemerkt te zijn als winkel (retail/detailhandel), een horecaonderneming of een onderneming voor persoonlijke verzorging vervalt. Ook bedrijven uit andere sectoren kunnen nu gebruik maken van de voucher als zij voldoen aan de andere voorwaarden.

Kleinere MKB-bedrijven
De digitaliseringsvoucher is een regeling om ondernemers in het kleinere MKB te stimuleren om te digitaliseren. Capelse wethouder Economie Eric Faassen benadrukt het belang van digitalisering: “Deze regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. Doordat we de regels versoepeld hebben, komen meer bedrijven in aanmerking voor deze financiële bijdrage. Zo bouwen we aan een nog sterker ondernemersklimaat in Capelle, voor nu en in de toekomst.”


Aanvragen door ondernemers

Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van €1.000 en een maximumbedrag van €2.500 per onderneming. De voucher kan aangevraagd worden door bedrijven die zich vóór 1 januari 2021 in de gemeente gevestigd hebben.
De voucher is beschikbaar tot 31 oktober 2022 of tot zoveel eerder als de subsidiepot leeg is. In de subsidiepot zit nog €36.831. Daarmee kunnen nog tussen de 14 en 36 ondernemers geholpen worden (afhankelijk hoeveel subsidie per ondernemer aangevraagd wordt).

De voucher kan worden aangevraagd op https://capelleaandenijssel.mkbvoucher.nl/. Hier is ook meer informatie te vinden en de voorwaarden.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen