zaterdag, mei 25, 2024

“Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Rivium wordt dit najaar uitgebreid”

- Advertisement -

De gemeente Capelle wil het pand voor Oekraïense vluchtelingen gaan uitbreiden. Het pand zit nu voor tweederde vol: Op dit moment kunnen er 168 mensen terecht. Het is de bedoeling dat er in het najaar 250 mensen opgevangen kunnen worden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Nu zitten er zo’n 107 Oekraïners in het pand, terwijl er plek is voor 168. Het pand, een voormalig kantoor, werd eind maart verbouwd zodat er gezinnen uit Oekraïne in terecht konden. In eerste instantie was het de bedoeling dat er tussen de 400 en 500 vluchtelingen in het pand terecht konden, maar dat was uiteindelijk niet het geval. 

Het gebouw staat in de Capelse wijk Rivium, dat wordt helemaal verbouwd om een woonwijk te kunnen worden.

Kosten

Het huisvesten van de gevluchte Oekraïners heeft al flink geld gekost, meldt het AD. Voor de verbouwing is al ruim twee miljoen euro betaald. Van dat geld werden ook allerlei voorzieningen zoals gezondheidszorg betaald. 

Toch komt dat geld terug, zegt een woordvoerder tegen de krant. “Het kabinet heeft toegezegd dat de door gemeenten gemaakte kosten voor de Gemeentelijke Opvang Oekraïners van Rijkswege integraal worden vergoed.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen