zaterdag, mei 25, 2024

Bedrijfspand Lylantse Baan jaar lang dicht na drugsvondst

- Advertisement -

Het pand aan de Lylantse Baan waar vorige maand 44 kilo heroïne werd gevonden, wordt voor een jaar lang gesloten. Dit heeft burgemeester Peter Oskam gisteravond besloten.

In een lopend onderzoek werd op 24 augustus door de Politie een inval gedaan in het bedrijfspand op de Lylantse Baan 11. In één van de ruimtes werd de heroïne samen met andere toebehoren voor drugsproductie aangetroffen. Verder waren er op het moment van de inval geen bedrijven meer in het gebouw gevestigd.

De Politie kan verdere details over het onderzoek nog niet kwijt geven, zolang deze nog voortloopt. Er werden tijdens de inval geen aanhoudingen verricht en de drugs werden vernietigd.

Bestuurlijke sluiting

Op donderdag 8 september heeft burgemeester Oskam besloten het bedrijfspand voor de duur van een jaar te sluiten. Het gaat om een zogeheten ‘bestuurlijke sluiting’, waartoe burgemeesters bevoegd zijn. Het gebouw wordt dan verzegeld en het is verboden deze te betreden.

Wees alert bij verhuur

De gemeente benadrukt altijd waakzaam te zijn bij het verhuren van een pand of garagebox. Als blijkt dat daar criminele activiteiten plaatsvinden, dan ben je daar als eigenaar medeverantwoordelijk voor, ook als je hier niet van op de hoogte was.

Zorg daarom dat je weet aan wie je wat verhuurd en houd in de gaten wat er gebeurd om ongewenste gevolgen te voorkomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen